Voľba povolania pre ôsmakov a deviatakov

28.01.2021 14:53

Ide o program zameraný na prevenciu pred nezamestnanosťou, ktorý realizujeme v 8. či 9. ročníku ZŠ. Žiaci veľmi pozitívne reagujú na možnosť dozvedieť sa prostredníctvom rôznych techník viac o svojich vlastnostiach, schopnostiach a preferenciách v oblasti ďalšieho štúdia a prípadného zamestnania. Program je vedený zážitkovou formou, ktorá deťom poskytuje lepší vhľad do svojho prežívania. Každý sám pracuje na svojich zadaniach, ktoré si po skončení stretnutia odnáša domov, pričom všetkých motivujeme, aby o výsledkoch ešte diskutovali s rodičmi.

V 3-hodinovom bloku s nimi snívame o budúcnosti, vytvárame vízie, hľadáme ich silné stránky, rozprávame o kariére ako o ceste životom no a napokon pomocou dotazníka zisťujeme, ktorá oblasť pracovného trhu by ich najviac zaujala. 

Stretávame sa s veľmi pozitívnou odozvou, kedy si žiaci buď potvrdia svoje preferencie, alebo s prekvapením a radosťou zistia, že sa im otvorili nové obzory. Mnohí z nich nás prostredníctvom svojich rodičov následne požiadajú o individuálne stretnutie v našom centre, kde je príležitosť doplniť poradenstvo o rozhovor s rodičom ako aj o ďalšie techniky, ktoré pomôžu lepšie sa rozhodnúť.

Všetky tieto naše služby sú poskytované bezplatne, keďže sme štátne školské zariadenie. Preto nás neváhajte osloviť, ak v rodine práve prechádzate procesom voľby strednej školy.