LINKA PODPORY VÚDPaP

23.03.2020 08:59

Linka podpory je určená rodičom a ich deťom ako aj pedagógom.

Linka podpory je určená rodičom a ich deťom ako aj pedagógom, ktorí sa ocitli v kríze v súvislosti s ochorením na vírus COVID-19 a s opatreniami, ktoré štát prijíma a tieto majú dopad na ich fungovanie. Ak máte otázky ohľadom psychického zvládania tejto -pre všetkých záťažovej situácie- sme pripravení Vás vypočuť a odpovedať Vám.

email: koronavirus@vudpap.sk (nonstop)
telefonická linka DCVV: 02 / 4488 1649 (od 9:30 do 14:30 hod.)

 

INÉ UŽITOČNÉ KONTAKTY poskytujúce krízové poradenstvo / intervenciu:

www.modryanjel.sk - tím krízovej intervencie, telefonická linka poskytujúca pomoc nonstop -  0944 171 272

www.ipcko.sk - internetová poradňa, pomoc poskytovaná formou online chatu / e-mailu

Linka detskej istoty - 116 111 - nonstop - poskytuje v súčasnosti komplexné služby s cieľom pomáhať deťom na Slovensku ako aj ich rodičom, ktorí sa ocitnú v situácii, v ktorej si nevedia dať rady. Hlavným poslaním Linky detskej istoty je byť partnerom pre všetky deti a mladých ľudí, na ktorého sa môžu obrátiť 24 hodín denne, a to s akýmkoľvek problémom, v krízovej situácii, či vtedy, keď sa chce jednoducho porozprávať a nemá niekoho, kto by ho vypočul. Linka je určená prednostne pre deti, avšak môžu sa na ňu obrátiť i dospelí - rodičia, príbuzní, pedagógovia, zdravotníci a všetci, ktorým osud detí nie je ľahostajný.

Linka dôvery - 055 / 622 23 23 - nonstop - je akousi telefonickou prvou pomocou pre ľudí s pocitom beznádeje. Nešťastné ženy, opustení starší ľudia, každý s pocitom zúfalstva, kto nevie ako ďalej. 

Linka nádeje - 055 / 644 11 55 - nonstop - určená pre krízové situácie a rodinné problémy vyžadujúce väčší priestor.