! Dôležitý oznam pre rodičov predškolákov !

08.04.2020 10:12

Zápis predškolákov na základnú školu je od 15. apríla do 30. apríla 2020 bez prítomnosti detí.

  • Každý rodič, resp. zákonný zástupca s trvalým pobytom na území SR je povinný prihlásiť dieťa, ktoré dovŕši do 31. 8. 2020 šiesty rok života do prvej triedy základnej školy. Táto povinnosť sa viaže na zápis do školy v lokalite, kde má dieťa trvalý pobyt ( spádová škola ) alebo do inej školy vybranej zákonným zástupcom.
  • Od povinnej školskej dochádzky nemožno nikoho oslobodiť. Na zápis treba prihlásiť aj deti so zdravotným znevýhodnením a zároveň priniesť aj úradný doklad o druhu postihnutia.
  • Pre deti s psychickým a fyzickým vývinom v norme, nie je pre prijatie do školy potrebná žiadna, ani skríningová diagnostika školskej spôsobilosti.

Vyšetrenie školskej spôsobilosti je potrebné, ak: rodič žiada vyšetrenie dieťaťa so ŠVVP, rodič žiada o odklad povinnej školskej dochádzky, rodič žiada o predčasné zaškolenie.

Vyšetrenie školskej spôsobilosti nebude škola pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ho doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Diagnostika týchto detí sa bude realizovať obvyklým spôsobom na základe žiadosti rodiča/ zákonného zástupcu v Centre pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie po ukončení karanténnych opatrení.